Followers

Cuti Sekolah = Majlis Kenduri Sedunia?


The wedding cake
Dah memang sinonim time cuti sekolah je mesti ada orang kahwin. Kan? Tak pon, orang bertunang ke, majlis cukur kepala baby ke. Macam-macam majlis orang akan buat time cuti sekolah kan? Yela, sebab time cuti sekolah la ada masa free, senang ramai orang boleh nak attend kan? 

Semalam pon baru je attend satu majlis perkahwinan kat rumah bestie, Art. Majlis memang santai je tengok. Part yang paling best is bila aku teruja tengok pelamin dia. Simple, comel, sweet ja ! Ada bebola rumput tu apa nama tah? Waaaa, time tengok pelamin dok berangan bila nak kahwin ni ! EH? =.=

Get married is when you marrying with the whole family
Have you ever wonder what marriage means to you? Perkahwinan tu bukan semata-mata menghalalkan hubungan antara lelaki dan perempuan tapi sebenarnya ada perkara yang lebih besar lagi. 

Tanggungjawab. Kebersamaan dalam setiap perkara. 

So, nak kahwin tu bukan macam makan choki-choki. (choki-choki?) Hahaha. Nak buat preparation pon ambil masa yang lama, perlu teliti, perlu sistematik. Dari sekecil-kecil benda ke sebesar-besar perkara. Ha, bukan perkara yang enteng kan ibu dan bapak sekalian? =D

Find a guy whom you want to see your son in him :')

Sesapa yang nak kahwin, nak buat kenduri kendara, jangan lupa jemput lagi ye ! Hehe, semoga yang selamat diijabkabulkan akan bahagia dan dirahmati Allah selamanya. Amin.

Nota dandel : Teringat pulak bawang putih bawang merah. Naik atas buai, menyanyi. Terus dapat kahwin dengan putera raja. Sekarang ni boleh buat macam tu lagi ke? Hikhik. =D

2 comments:

Nurulee said...

Memang banyak wedding school holidays ni -,-

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/judge-by-its-cover.html

Wanifina Azizan said...

kann? attend semuaaa !